7 nov

Wops.

Efter lite mer än tre månader i landet har jag lämnats med ett bestående intryck. Britter är konstiga. För att vara ett såpass internationellt viktigt land blir man förvånad över den så pass gammalmodiga livsstilen de har fastnat i. Som svensk blir man ibland (ofta) förvånad över hur pass konservativa man är i England. Till exempel så förstår de sig inte på oss vettiga som inte förstår oss på:

Heltäckningsmatta. Seriöst. Det är inte alls feta brandrisken, den blir inte alls smutsig, äcklig och missfärgad och rättfärdigar helt klart nästa punkt.

Dåligt isolerade hus. Helt normalt. Det blir ju dålig cirkulation i luften annars och då börjar det lukta äckligt (indirekt förolämpning av oss klokare svenskar som har varma och välisolerade hus?! (som tydligen luktar illa)). För att det är så dragigt så blir det alltså för kallt för att ha vanliga vettiga golv (trä, klinkers, plast - you name it! Normala golv!) så måste man ha heltäckningsmatta för att hålla fötterna varma. Ond cirkel.

Mat. Osthyvel? Vad är det? Ost skär man med kniv. Sylt har man på bröd. Bröd är gjort av skumgummi och smakar ingenting.

Vattenkranar. Ska man ha i par. Varför ska man ha en kran med blandare så att man kan få precis den temp man vill ha? Det är mycket mer hardcore med en kallvattenkran och en varmvattenkran.

Dejting. Jag fattar inte, hur blir folk annars ihop? Killen bjuder på dejt, det är så det funkar. Punkt. Slut. Så har det varit i alla tider, varför ändra på ett sådant framgångsrikt koncept?


.dnalbi agitnakryf etil arab rä iN .rettirb ,re rakslä gaJ .tlas apyn ne dem segaT


Kommentarer
Postat av: Prince William

swedesreallythatnormal-colin_moon.pdf" rel="nofollow">http://www.talarforum.se/article/colin_moon/158/areswedesreallythatnormal-colin_moon.pdf

2009-11-08 @ 00:22:40
URL: http://whataboutcharlie.blogg.se/
Postat av: Amdy

haha du verkar nöjd?

2009-11-10 @ 14:16:06
URL: http://amdy.blogg.
Postat av: Sara

Kul, kom hem?

2009-11-10 @ 21:08:22
URL: http://herrbertrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0